lørdag den 25. oktober 2008

Bøger jeg lige har læst..

Har lige læst 3 bøger af Sharon Owens. En irsk forfatterinde som i sin skrivestil minder meget om Maeve Binchy. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.
Mulberry Street er en søvnig lille gade, og søvnigt er også Penny Stanleys liv med ægtemanden Daniel i deres lille tehus. Penny drømmer om større ting – lykke, passion og måske endda et barn, men hverdagen går med sandwich, te og kager, hvilket tilsyneladende er nok til at udfylde Daniels liv, men ikke Pennys.

I tehuset kommer de faste stamkunder – og her krydser deres historier hinanden. Brenda Brown drømmer romantiske drømme om Nicolas Cage. De tudsegamle og meget retskafne Crawley-tvillinger følger nøje med i alle andres liv. Sadie drukner sine ægteskabelige problemer i cheesecake. Clare Fitzgerald vender tilbage efter mange, mange år i USA og leder efter sin gamle flamme. Aurora og Henrys ægteskab knager – men holder det? – og hvad med blomsterhandleren Rose, der nyligt er blevet skilt?
Smukke Lily Beaumont og ægtemanden Jack ejer en pub i ægte victoriansk stil, der danner rammen om et lykkeligt ægteskab.
Lily og Jacks tyve år lange ægteskab har været kendetegnet af dyb forelskelse, og de har levet i deres egen lille romantiske verden i pubben, hvor stamgæsterne har haft deres daglige gang.

Men en dag dukker entreprenøren Vincent Halloran op i Belfast. Han har store planer med den lille Maple Street. Jack og Lily er fortvivlede, og de ved, at deres dage i elfenbenstårnet er talte. Men de beslutter sig for at tage kampen op og ansætter fire smukke og tiltrækkende bartendere og to flotte sangere. Og Lily går i gang med det, hun er allerbedst til, når hun møder modgang: at lave lækker mad til pubbens gæster.


Dansesalen på Magnolia Street foregår i Belfast og handler om kærlighed, passion og fortrydelse, og den viser, at dét at blive forelsket slet ikke er så simpelt, som det kan synes.

Jeg er selv helt vild med Mave Binchy, så disse bøger faldt helt i min smag.

Ingen kommentarer: