onsdag den 21. januar 2009

Livets store valg

Teenageren er begyndt at rode rundt i uddannelsesmulighederne. Og de er mange og udvalget er bredt. Vi vil gerne hjælpe hende godt på vej derhjemme, men hun skal selv træffe valget.

Hovedbruddet er lige nu, hvad hun vil være. Politikvinde, speditør, advokat med speciale i børns vilkår, model, designer - spredt fægtning, og skal hun vælge gymnasiet, handelsskolen, hf? Vi svarer så godt vi kan. Heldigvis har hun over 1 år endnu inden valget skal træffes, for hun går jo "kun" i 8. klasse.

Faktisk så prøver jeg at huske hvad jeg selv gjorde for 22 år siden, men jeg husker det ikke.
Jeg ved bare, at jeg selv gik på handelsskolen (som det jo ikke hedder idag), og jeg var glad for mit valg. Men hvordan valgte jeg mon det? Mine 2 søstre havde begge gået på gymnasiet, mon det var i trods?

Hvordan valgte du din uddannelse?

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

ved et tilfælde...først sygehjælper, dernæst optiker, for så at ende på et bibliotek...havde jeg vist at det var så spændende på et bibliotek, havde jeg valgt det fra en start...:-) men det er så svært at råde, for der er så mange fag man ikke ved en dyt om...Min ældste er startet i 1.g og for 3 år siden var han sikker på at han skulle være arkitekt, men nu er det fysioterapeut han går efter...og hvornår det skift kom..aner jeg ikke.
Den yngste hun har villet være skuespiller altid, og det ved jeg da slet ikke hvor hun har fra tihi..lad os se hvad de ender med at blive..

god fornøjelse med jeres studievalg :-)

Olines sagde ...

Jeg var sikker på jeg skulle være sygeplejerske. Men efter en praktik på et plejehjem blev det streget - og jeg var i tvivl. Det endte med afspændingspædagog og derefter et hav af efteruddannelser.
Min ældste vil være politibetjent, jeg tror hun vil blive en pædagog:)
Mellemste vil være journalist og regner med, at læse til jurist først hun kan komme på journalisthøjskolen - jeg er sikker på hun gennemfører det. Hun er meget målrettet.
Yngste vil gerne være mor!
Det er en spændende proces når de skal vælge. Og sikke mange valg de skal træffe!
God fornøjelse med jeres valg!

Netti sagde ...

Jeg valgte gymnasiet fordi min far sagde at det kunne jeg ikke klare. Det skulle han fanneme ikke bestemme.
Anna Cecilie står jo i samme dilemma men pt vil hun være frisør.