torsdag den 30. juli 2009

Bøger jeg har læst

noget for noget

Anna Grue “Noget for noget”

Advarsel:

Det kan gå helt galt, hvis du lader naboen passe din lejlighed i ferien. Hvis altså naboen er psykopat og systematisk gennemgår dine skuffer for at kunne presse penge af dig …

Handlingen udspiller sig på Østerbro i sommeren 2004. Journalisten Mette skal på ferie i Nice med sin oversættermand og deres femårige søn Esben. Hvad er mere nærliggende end at lade viceværtens kone Jytte se efter posten, vande potteplanterne og give marsvinet mad? Det gør hun jo i forvejen i resten af ejendommen.
"Noget for noget" er en letløbende og underholdende roman. Mette har en stor familie familie og omgangskreds, så der er mange sidehistorier, som griber ind i hinanden - nogle gange meget dramatisk og nogle gange lidt morsomt. Men som læser er man i godt selskab, og jeg glemte helt tiden i toget, for jeg måtte lige vende endnu en side for at følge hoved- og bipersonerne i deres færden.

Thriller vil jeg ikke kalde den, chicklit vil jeg heller ikke kalde den – lige midt imellem. Klart læseværdig.

****************************************************

pengetræet

Holly Kennedy “pengetræet”

Sidste år læste jeg “blikæsken” af samme forfatter. “Pengetræet” var præcis som forventet en lige så skøn bog, hvor jeg både måtte grine højt og fælde en tåre.

Annie Hillmans liv ligger i ruiner. Den yngste søn, Eric, har, siden han var tre, lidt af en livstruende sygdom, der har fyldt så meget, at det har kostet Annie ægteskabet med Jack og fremmedgjort hende over for den ældste, Luke, der ikke har fået den opmærksomhed fra sin mor, som han havde krav på. Og ud over den følelsesmæssige fallit kæmper Annie også med regningen for Erics behandling, der er på størrelse med en årsløn eller to.

En annonce på forsiden af den lokale avis med et ungdomsbillede af hende selv under overskriften Har du set denne kvinde? vender op og ned på Annies liv. Det skal vise sig bare at være den første af en stribe annoncer, der sætter Annie i gang med at grave i sin fortid for at finde ud af, hvem den anonyme indrykker mon kan være.

Super god læsning med en overraskende slutning.

2 kommentarer:

Lene sagde ...

tak for nye bogtitler :-)

Mia sagde ...

Orv - den der Noget for noget lyder som noget jeg må tilføje læselisten.

Tak for tippet :o)