mandag den 29. september 2008

Efterskolernes dag

Igår var så dagen var Elisabeth havde udvalgt 2 efterskoler, som skulle nærstuderes. Jesper var heldigvis i godt humør, og var klar til udfordringen.

Den første efterskole var Gribskov efterskole. Forventningerne var høje, men vi nåede stortset kun lige at parkere, før jeg tænkte "nul putte, ikke her" men vi gik ind, blev da også vist rundt, men efter 10 minutter sagde vi pænt farvel. Skolen havde på nettet oplyst, at det var en boglig skole, hvor man gik meget op i at eleverne skulle lære noget - hmmm hmm men hvorfor pokker er der så ikke skriveborde på værelserne? Da vi spurgte den elev der viste os rundt, var svaret at man da bare lavede lektier siddende i sengen.
At der så var møg beskidt over alt, tæpper m.m. direkte ulækre gjorde udslaget.

Nå men så kørte vi fra nordsjælland til sydsjælland. Her var den næste efterskole - Hindholm efterskole. Skolen var faktisk rigtig fin, dejlige værelser - gode udenoms omgivelser m.m. Men... vi har et barn som ligger OVER middel i karakter, og da vi spurgte flere af lærene, så kunne de jo ikke love, at muligheden for niveaudelte undervisning ville komme op at stå i alle sprogfag. Og de gjorde meget ud at fortælle, at de var gode til at hive dårlige elever op - men det problem har vi ikke, vi har bare et barn der gerne skulle bibeholde sine karakterer, og samtidig prøve at være væk hjemmefra.

Så vi brugte en dag på 2 efterskoler, og nåede hjem uden at være blevet klogere. Hvad gør vi så nu? tjaaa... jeg har snakket meget med tøsebarnet igår aftes om det (Jesper kan slet ikke tale med hende om det, for så tuder hun bare hele tiden) for hvad er det nu målet med dette skoleår skal være? Hvad vil hun gerne... ?
Nu snakker vi så også om sprogskole i stedet, muligheden for at være væk i 3 uger og bruge sproget i et fremmed land.
Eller hvad med højskole efter gymnasie/handelsskole?
eller... eller?

Mulighederne er mange, vi undersøger dem, og snakker og vurderer.

4 kommentarer:

Sannie sagde ...

Hej Lise
Jeg er lærer og kan ikke lige lade være med at komme med et par anbefalinger.Jeg kan stærkt anbefale et par boglige efterskoler:
Sydvestfyns efterskole (http://www.sve.dk/) Jeg har selv gået på den (97/98), og det er en fantastisk efterskole! Den er meget faglig; lektietime, niveaudelt sprogundervisning med mulighed for cambridge engelsk og fransk. Derudover er eleverne i praktik flere gange om året, og en af praktikkerne foregår i udlandet. Jeg var selv i Frankrig, og det var en fantastisk oplevelse. Jeg var i praktik på en pub og boede hos en fantastisk fransk familie, som jeg havde kontakt med i flere år efter.
På skolen bor man i nogle meget hyggelige huse. Man bor blandet piger og drenge. Værelserne er enormt hyggelige. De er store og så er der en hems, hvor der er to senge + skrivebord.

Den anden efterskole, jeg vil anbefale er Skals efterskole (http://www.skals-efterskole.dk/). Det ligger i nærheden af Viborg, så afstanden er måske ikke lige det bedste for jeres datter. Men vil anbefale den alligevel. Den er kendt for sin faglighed. Jeg har en kollega, hvis søn går der, og de virker meget begejstret for den bl.a pga. fagligheden.
Håber at I kan bruge det til noget.
Hilsen Sannie

Netti sagde ...

Sikke da en træls oplevelse når i nu lige havde hevet en dag ud af kalenderen.
Jeg håber at i vælger at kigge på dem som Sannie anbefaler for de lyder da som at være lige til Elisabeths niveau.
Held og lykke med jagten.

Anonym sagde ...

Vores søn har haft et vidunderligt år på Brøderup. Vi gik mest op i at han fik mulighed for at udvikle sig menneskeligt og socialt.Det faglige var på plads. Tænk over dét når I vælger. Og så husk, at der næppe kan være lige så pænt og rent et sted hvor mange unge er samlet, som hjemme hos jer selv:-) Ida.

Anonym sagde ...

Ang. Gribskov Efterskole. Jeg har selv haft et barn på Gribskov Efterskole. Hun har haft et rigtig fantastisk år. Det er det bedste år hun har haft, og har virkelig udvilket sig. Både fagligt, socialt og menneskeligt. Hun forbedrede sine karaktere fra folkeskolen væstentligt! Det er rigtig at skolen er slidt, og der måske ikke er klinisk rent alle steder,men sammenholdet, lærerne og ånden er fantastisk! Jeg tror det er heldigt at du kørte igen. Skolen har ikke brug for "sådan nogen som jer" :-). Men derimod for elever og forældre der fokuserer på det væsentlige i livet! Og ja, der er ikke skriveborde på værelserne, men rige muligheder for at benytte klasselokaler - endda med lærerhjælp i hele lektietimen! Nå men jeg håber da I finder noget - og held og lykke med det tudende tøsebarn!