mandag den 10. august 2009

Hystade… hvem mig?

Jeg plejer ikke være hysterisk overfor småkravl, kan fjerne det meste selv uden hjælp fra manden. Men de sidste dage i sommerhuset, der må jeg altså indrømme, at jeg blev hysterisk.

Der havde været mange svirrefluer både ved sommerhuset men også ved stranden, men de gør jo ikke noget. Men det gør sværme af mariehøns, vi taler sværme med flere hundrede. De var tørstige og søgte vand, og troede at vi var lækre vandholdige blomster – og haps… så bed de ellers løs.

Den første der bed var da meget sjov, men når de første 20 har bidt, så bliver man altså lidt hysterisk, og der blev begået op til flere mariehønsedrab fra vores side.Billede 052  Har man ikke oplevet en dansk badestrand når mariehønsene kommer, så tænker man nok “hysteriske kvindemenneske. Men billederne her taler vist deres eget sprog, for der var VIRKELIG mange mariehøns…

Som billederne viser, så endte det sørgeligt for rigtig mange mariehøns, for saltvand er altså ikke den bedste løsning for dem. Men de er jo prisgivet vinden, og vi havde fralandsvind i de fleste dage.

 

 

Billede 053

Det røde er mariehøns, og det sorte er tang.

Tangen er en af grundene til at jeg meget sjældent bader i Danmark, jeg er altså ikke god til det der klæbrige fedtede stads.

7 kommentarer:

Fru E sagde ...

Fy føj!!! Jeg var også blevet forvandlet til en hys kvinde med så mange.

Anonym sagde ...

hold da op...det er da næsten ikke til at tro...jeg ville nu også blive en anelse (kun lige en anelse,altså) hys...uha nej rigtig meget hys :-D

Ellen sagde ...

Addr - næh, det der er godt nok for meget af det gode.
Som sommeren 1976, som var meget varm, og hvor jeg var gravid - der var helt vildt mange mariehøns - de sad i centimetertykke lag nogle steder. Pu badr :-) De er kun søde én af gangen.

Netti sagde ...

.og derfor bader jeg KUN i Vesterhavet...der er ingen tang eller anden fnidder i vandet, kun sand :)Vi bor et par kilometer fra Limfjorden men jeg kunne ikke drømme og at bade i den. Jeg kan sagtens følge dig..jeg var løbet skrigende bort.

Clemme sagde ...

Nej puuuuh ha' hvor ser det væmmeligt ud, bvadr!

Marianne sagde ...

Da vi ankom til Vesterhavet oplevede vi det samme. Bunker af mariehøns. Jeg havde konstant en støvsuger der sugede som var det en perlekæde der var røget på gulvet... Selv da vi kom hjem og jeg skulle storvaske havde vi mariehøns med hjem....

mariahønen sagde ...

Jeg er helt med - Mariehøns er kun søde en af gangen. Lisa, som ellers synes det var sjovt at have en kravlende på sig i starten, var også kureret da den første havde bidt hende...