fredag den 6. marts 2009

En tur med toget…

Jeg sidder sammenlagt 1½ time hver dag i et regionaltog mellem Hvalsø og København. Og er du vimmer man oplever mange sjove ting. Bare i denne uge har jeg oplevet:

  • at en person (kender både navn og cpr.nr) skal til MUS-samtale hos sjæfen, for ham sad jeg ved siden af i denne uge. Han skulle åbenbart forberede sig til samtalen, og bredte derfor en vifte så stor med pigens ansættelsesaftale, skema med kvalifikationer, diverse evalueringer ud på bordet imellem os. Faktisk bad han de 2 der sad overfor os om at mindske deres brug af bordet. Så jeg ved nu, at hun bliver bedt om at være initiativrig, at hendes kvalifikationer i word og powerpoint skal forbedres væsentligt OG at hun skal på kursus i at skrive taler. Han angav også hendes “ranking” i en evt. fyringsrunde.
  • at Københavns kommunes projekt omkring mad, består af rene konsulenter der er ansat på årskontrakter. Jeg ved hvor vigtigt det er at kende de rigtige personer, og hvis i vil have et par navne, så sig endelig til.
  • mindst 4 piger som har diskuteret via mobiltelefonen med deres kærester. Ikke alle kærester forstår åbenbart lige meget.
  • mange mænd der skal købe ind, så listerne med letmælk, brød og pålæg er der mange af.
  • samtaler bestående af “nåååh hvordan går det så” eller “jeg er på vej hjem nu” og ikke mindst “ har du oplevet noget spændende idag?”
  • ham der drikker mindst 3x½ L øl mellem København og Lejre. Dåserne bliver godt gemt i tasken efter han har drukket dem. Og lige inden han står af, spiser han gajol og putter ekstra aftershave på, for så forsvinder lugten af øl åbenbart!

Jeg er dybt rystet nogle gange, tænkt at privatlivet er blevet så offentligt. Personligt har jeg problemer bare med at ringe til Jesper hvis toget er forsinket!

2 kommentarer:

Irene sagde ...

Tak for hilsnen på min blog! Ja- det kan tit være underholdende at køre med tog, men jeg er da ligesom dig rystet over, at den fyr bryder alle regler og åbenlyst sidder og bedømmer en anden person på den måde. Det er virkelig uetisk.

Netti sagde ...

Ja det er nogle gange utroligt hvad folk kan finde på i toget eller busserne. Underligt at de ikke har bare lidt pli.