onsdag den 18. april 2007

1 ud af 4 der underviser i folkeskolen er ikke uddannet!

Se nu har jeg jo ikke mit eget barn, men jeg bor sammen med et barn, og derfor rammer alt om folkeskolen altid min lig-torn ekstra hårdt.
Igår hørte jeg i radioen at hver 4. der underviser børn i folkeskolen ikke var uddannet. Tænkte fluks at det måske ikke gjorde så meget, for bare de var pædagogiske nok, var det jo okay.
Men igår aftes fortalte Elisabeth så følgende historie:

De havde vikar i 4 timer og denne vikar er selvfølgelig ikke uddannet lære, og har aldrig haft denne klasse før. Vikaren skrev ord på tavlen som børnene så skal skulle assosiere til, fx farven blå - skriv alt hvad der falder dig ind omkring ordet.
Næste ord var mor - skriv alt ned der falder dig ind når du hører ordet.

Og her knækkede filmen så for "mit" barn, for hun har ingen kontakt med sin mor. Og øvelsen var så bagefter, at de skulle række hånden op som følger:

"hvem har kun skrevet possitivt om ordet mor" - og ungerne rakte hånden op. "hvem har skrevet noget negativt" - og her rakte "mit" barn så hånden op som den eneste. Og her falder min harme så, for helt ærligt, hvor ligger det pædagogiske i at udstille børnene omkring deres tanker - og især ordet mor eller far i disse skilsmissetider, og her er tale om en 6. klasse altså er der er også pubertetsudsving der gør sig gældende.
For mig betød denne vikars evne til ikke at være pædagogisk i sin undervisning, at min aften blev brugt på at trøste og forklare "mit" barn, at i hendes tilfælde er det okay at være negativ når det glæder hendes mor.

Måske det snart er tid til at gøre noget ved den privatskole vi har snakket så meget om derhjemme!

3 kommentarer:

Newyorkerbyheart sagde ...

Hej Lisen!
Fedt at du også har fået lavet en blog, jeg vil følge dig :-)

Mange hilsner
Newyorkerbyheart

Kit sagde ...

Jeg kan egentlig godt huske hvordan det var at have vikar ... hvis det var en ny, var de nemme og "snøre" til at sidde og spille kort eller lokke læreren til at gå ud i det gode vejr og spille rundbold ... hmmmm
Kan godt forstå hvis i overvejer privatskole ... det ville da være synd og spilde et så kvikt hoved ;)

mariahønen sagde ...

Jeg kan godt forstå din harme - men intentionen var sikkert god nok. Vikaren havde nok ikke i sin vildeste fantasi tænkt at den lille øvelse kunne give så mange udfordringer for jer og Elisabeth. At det nok var upædagogisk tror jeg du har ret i, men ellers var det jo ikke en dum øvelse, bare de havde fået andre ord.