søndag den 25. oktober 2009

Æblemost/Æblegele

For 2 år siden lånte vi en æblepresser hos et vennepar, og det gav os mange poser med skøn most i fryseren. Venneparret har deres egen æbleplantage, hvor de sælger økologiske æbler bla til Årstiderne.

I år fik vi lov at komme på besøg, og plukke de æbler de ikke kunne sælge. De har simpelthen de “smarteste” æbletræer, for de er ikke højere end jeg kan stå på tæer og nå toppen, sådan nogle træer vil jeg også have i min have.

I år har vi så fået over 20 poser med  skøn æblemost mærket med navne som “Ingrid Marie”, “Discovery”, “ Elstar” og “Fru Hansen” i fryseren.

Jeg fik lyst til at prøve noget nyt, for jeg elsker æblegele, men har aldrig prøvet at lave det selv. Men med så mange poser most så var det oplagt. Første gang blev gelen blev kold, var den lidt for lind, faktisk så var det ikke gele det havde nok mere konsistens som A38, så det røg en tur mere i gryden og fik lidt mere sukker. Nu er den der…..

Billede 001

Jeg syns bare ikke, smagen er så syrlig, som jeg havde glædet mig til. Men pyt…. der er kun 4 små glas, og de skal nok blive fordelt og spist med glæde, og så prøver jeg bare igen.

Men er der nogen gelekyndige der læser med? Nogen råd jeg bare skal have?

2 kommentarer:

Netti sagde ...

Jeg har desværre ikke en pind forstand på at lave gele, men det ser flot ud. Jeg er sikker på at det nok skal blive spist..ellers sender du det bare denne vej :)

Ellen sagde ...

AAALT for sent med svaret, men...
Hvis du bruger ikke helt modne æbler, er pektinindholdet højere, og geleringsprocessen går næsten helt af sig selv.

Jeg og min familie både laver og bruger temmelig meget æblegele hvert år og vi bruger bare Brugsens geleringsmiddel - det slår faktisk aldrig fejl.
Og min gele kan snildt stadig kaldes økologisk :-)